Bismil halkının en öncelikli talebinin huzur ve kardeşlik ortamı olduğunu belirten HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez, kentin kalkınmasına yönelik hazırladığı projeleri anlattı.
Ekonomi alanında Diyarbakır’ın en varlıklı ilçelerinden olan Bismil’de 31 Mart yerel seçimlerde HÜDA PAR’da Belediye Başkan Adayı olan Ali Bilmez, tüm doğal imkanlara rağmen kentte eksik bırakılan ve en çok ihtiyaç duyulan hususları masaya yatırarak başta imar sorunu olmak üzere organize sanayi, kesimhane, Dicle Nehri ıslahı, araç muayene istasyonu ve tekstil fabrikaları gibi projelerinin olduğunu söyledi.
Belediye başkan adaylığı süresince yaptıkları seçim çalışmalarını özetleyen Bilmez, “İlçe başkanlığı görevini bırakıp Bismil Belediye Başkan Adayı olduğumuz günden bu yana ne kadar dostumuz varsa evlerinde ziyaret ettik, devam da edeceğiz inşallah. Erkek-kadın, genç ve yaşlılardan oluşan ekiplerimiz var; çalışmalarımızı beraber yürütüyoruz. Nitekim bizler teşkilatlı bir partiyiz ve ekiplerimiz güzel bir şekilde çalışıyor.” dedi.
“Bismil’e layık olduğu hizmeti yapacağız, adaleti tesis edeceğiz”
Bismil ilçesinde ihtiyaç duyulan en öncelikli konunun huzur ve kardeşlik ortamı olduğunun altını çizen Bilmez, “Bismil, diğer ilçelere benzemiyor. Çünkü seçmenin 3’te 2’si Bismil ilçe merkezindedir ve yaklaşık 180 kırsal mahallesi var. Dostlarımızı ziyaret sonrasında esnaflarımızla bir araya geldik ve şimdi kırsal mahallelerimize gidiyoruz. Gittiğimiz yerlerde bizi desteklemelerini istiyoruz. İnşallah Bismil’e layık olduğu hizmeti yapacağız, adaleti tesis edeceğiz. Benim nazarımda bu halkın en çok ihtiyaç duyduğu şey huzurdur. Bizler oturup sorunlarımızı karşılıklı iletirsek birbirimizi daha iyi tanıyacağız. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüzde yüz oranla kazanacakmışız gibi çalışıyoruz. Velev ki tek bir oy dahi almasam ben yine Hacı Ali Bilmez’im ve inancımın emrettiği şekilde halkıma hizmet edeceğim.” ifadelerini kullandı.
Bilmez, “Yaklaşık 10 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürütmemden dolayı ilçenin sorunlarına vakıfım ve şimdiye kadar elhamdülillah binlerce barış programına katkı sunmuş biriyim. Bismil halkı huzur ve kardeşlik istiyor. Bizler de çalışmalarımızı ahlak, kardeşlik, dostluk ve arkadaşlık çerçevesinde yürütmek istiyoruz. Gayemiz de Bismil halkının malını, şerefini, izzetini, namusunu muhafaza etmektir. Nitekim hazırladığımız projeler de bu yöndedir.” şeklinde konuştu.
“Bismil’de imar sorunu çözülmeli”
Belediyeciliğin sadece kaldırım, asfalt, kanalizasyon, ışıklandırma, bahçe ve parklar yapmaktan ibaret olmadığını, bunların belediyelerin temel görevi ve sorumluluğu olduğunu hatırlatan Bilmez, hazırladığı projeleri başlıklar halinde sıralayarak şu ifadelere yer verdi:
“Neler yapılabilir konusuna değinirsem mesela yaklaşık 20 senedir ilçede kesimhane yok. Şu an yediğimiz etlerin kesinin nerede yapıldığını bilmiyoruz. İlçemizde araç muayene istasyonu yok. Araç muayene işlemi için Diyarbakır, Batman, Silvan’a gidiyoruz. Araç muayene istasyonu hizmeti burada günlüktür, gelip gidiyor. Bismil’in önemli problemlerinden biri imar sorunudur. İlçede yeni yapılan daireler için 3-4 milyon TL fiyat biçiliyor. Aynı özelliklere sahip daireyi Batman’da 1,8-2 milyon TL alabiliyorsunuz. Bununla beraber imarın olmayışı ve çarpık kentleşme dolayısıyla kira artışı çok fazla. Bizler belediye yönetimine gelirsek muhakkak bu sorunu çözeceğiz. Nice küçük ilçelerde organize sanayi varken Bismil’de yok. Yıllardır ilçenin zenginleri organize sanayi şu veya bu bölgede yapacağız diyor ama halen kurulmuş değil. Bizler bu sorunu muhakkak çözeceğiz, istihdam oluşturacağız.”
“Dicle Nehri ıslah projesini hayata geçireceğiz, pamuğun işletilmesine yönelik fabrikalar açacağız”
Bilmez, “İlçemizin hemen yanı başında Dicle Nehri geçiyor. Bu nehrin çevresi kimileri tarafından işgal edilmiş ve bu yatak kokudan geçilmiyor. Dicle nehri yatağının ıslah edilmesi durumunda hem yaklaşık 5 bin dönüm arazi buradan istifade edebilir hem de nehrin çevresinde kafe, gençlik merkezleri, camiler, medreseler, okullar, villalar veya işyerleri inşa edilebilir, binlerce insan istihdam edilebilir.” diye belirtti.
Bismil’de üretilen pamuğun işletilmesine yönelik fabrika projelerinin de olduğunu kaydeden Bilmez, “Diyarbakır pamuğunun yüzde 40’ı Bismil’den tedarik ediliyor. Bunun yanında mercimek, nohut, karpuz, kavun, buğday gibi gelir kaynakları da var. Bizden 25-27 liraya aldıkları pamuğu batı illerine götürüp işleterek bu pamuklardan ürettikleri giysileri bizlere bin veya 2 bin liraya satıyorlar. Belediye yönetimi olarak ilçe zenginleriyle beraber iplik fabrikası açılabilir, kumaş üretilebilir ve istihdam oluşturulabilir. Burada bu imkanlarımızı değerlendirerek batıya çalışmaya gidip sefalet içerisinde olan gençlerimizi kurtarabiliriz.” dedi.